Следвайте Гласове в Рядко са ни възприемали с толкова голям ентусиазъм,

...
Следвайте Гласове в Рядко са ни възприемали с толкова голям ентусиазъм,
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Рядко са ни възприемали с толкова голям ентусиазъм, както тук, в Берлин

Следвайте " Гласове " в 
Рядко са ни възприемали с толкоз огромен възторг, както тук, в Берлин. Това сподели пред Българска телеграфна агенция диригентът Найден Тодоров, минути след първия концерт на Софийската филхармония в залата на Берлинската филхармония.

" Мисля, че това е едно начало за последващи концерти в тази прелестна зала. Сега започваме диалози за бъдещи концерти в огромните градове, в това число Берлин ", сподели още маестрото.
По думите публиката е била прелестна. " Много хора пристигнаха при мен и споделиха, че са впечатлени, и че са изумени, че може да има подобен оркестър който те не познават. Оркестър с подобен тон и толкоз доста цветове в своето свирене ", сподели маестро Тодоров.
" Мисля, че успяхме да подберем една сполучлива стратегия, тъй като Панчо Владигеров е доста обвързван с този град. Людмил Ангелов, естествено, е един прелестен пианист и един от най-хубавите реализатори на Панчо Владигеров изобщо. А Симфония №4 " Италианска “ на Менделсон има свое лично обръщение, което през днешния ден е доста настоящо - че би трябвало да гледаме с усмивка на живота и да търсим хубавото, а не да се вглеждаме и да търсим неприятното. И мисля, че това обръщение стигна до хората в Берлин и това беше повода за тази реакция на публиката ", разяснява Найден Тодоров.


" Също по този начин, би трябвало да кажем, че оркестърът беше доста мощен. Защото тази зала е именита и този оркестър заслужаваше да стъпи в нея. И аз съм доста благополучен, че съм диригентът, дирижирал първия концерт на Софийската филхармония в залата на Берлинската филхармония ", добави маестро Тодоров.
Людмил Ангелов е излязъл на бис. " Оркестърът не свири бис, макар че публиката доста настояваше. Много дълго време продължиха аплаузите. Но, в последна сметка, аз взех решение да изкарам оркестъра, тъй като си мисля, че по-късно осъществяване, което направихме на Менделсон мъчно може нещо по-късно да има смисъл ", сподели още маестро Найден Тодоров.
" За мен беше значима реакцията на сътрудниците от Берлинската филхармония, където въпреки всичко слушат най-големите оркестри по света. Беше значимо по какъв начин реагираха сътрудниците от малкия екран Medici, които снимаха този концерт за Medici и за Mezzo TV. Те споделиха, че това е нещо особено, за което ще се приказва дълго време ", сподели маестрото.
Както писа Българска телеграфна агенция, на 12 декември, за първи път в своята история Софийската филхармония гостува в огромната зала на Берлинската филхармония. Събитието е по самодейност на Българския културен институт (БКИ) в Берлин и е отдадено на неговата 60-годишнина. 
На концерта участва министърът на културата проф. Велислав Минеков и първата дама Десислава Радева, сподели маестро Найден Тодоров.
Програмата включва Концерт за пиано и оркестър №3 от Панчо Владигеров и Симфония №4 " Италианска “ от Феликс Менделсон-Бартолди. Българска телеграфна агенция е медиен сътрудник на Софийската филхармония.
 


Изтгочник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
12 Дек 202260211 Дек 2022199610 Дек 202246807 Дек 2022363307 Дек 2022633505 Дек 20225482КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022208409 Дек 202251008 Дек 202276224 Sep 20223366
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР